2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir layihamdır. Bu tasarım, alelumum her seviyede cihet bileğmaslahattiren bir dizi açılı iniş ve merdiven bâtınerir ve dar veya sıkışık alanlarda sahaın feyizli bir şekilde kullanılmasını sağlamlar.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir cenahının engelsiz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda gönül kayıplarının olma ihtimali resmî oranda düşmektedir.

Hatta, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, amelî şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

İnsanların hayatını kurtaran yangın kapısı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da pürüz olur. Bu sayede, yangının yaratması beklenir hesaplı etkilerini en aza indirir.

Dolgular ile kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

şayet bir yangın kapısı derunin bedel fasılaştırması bünyelıyor ise bu durumda en iyi tutum ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile üleşmek ve buna için en hakikat bedelı fethetmek olacaktır.

Yangın kapıları herhangi bir işletme yahut dar sahibi sinein harika bir yatırımdır çünkü çok elverişli maliyetlidirler; orantılı korumaya iye olmanın ne kadar önemli bulunduğunu anlamanız midein binanızın yangın kapısı yangın korumasının muvaffakiyetsiz olduğu uslu bir örnek yeterlidir!

Bina çışitalarında kullanılan kapılar fiillevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu muhtevaeride sarılmış kalabilir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, ağırlık taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına metanet dereceleri dahil yetişmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Yangın bapsı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği üzere; yurtiçinde bakım veren milel arası kasılmalardan da yangın bapları temin edilebilir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına mutabık faziletli birinci sınıf ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page